Lomalla tykkään ottaa ruokailut rennolla otteella, ja Kreikan loman ruokapäiväkirja näyttääkin, etten juuri jaksanut stressata turhia.

Alun perin tarkoitus oli, että olisimme syöneet paljon pieniä mezejä pääruokien sijaan, mutta todellisuudessa mezet jäivät testaamatta, mutta usein söimme lounaan puoliksi ja saatoimme jakaa kaksi erilaista illallisannosta. Ruokapäiväkirja näyttää kaikki syödyt ruoat, mutta juomia (kuten frapet) en ole kuvannut tai listannut erikseen.

Kreikassa ruoka on todella hyvää, ja perinteisiä kreikkalaisia annoksia kuten stifado (lihapata), souvlaki (vartaat) ja tuoreita kaloja tuli nautittua. Välillä iski valinnan vaikeus, jolloin saatoimmekin Riinan kanssa jakaa kaksi eri annosta, jolloin pääsi nautiskelemaan ja testaamaan enemmän ruokia.

Tulen tekemään erillisen ruokapostauksen vielä Kreikan ja Kosin ruokatarjonnasta, mutta tässä esittelyssä loman aikainen ruokapäiväkirja.

Sunnuntai 17.7.2016

Aamupalaksi moniviljasämpylä kinkulla ja lasi mehua, lounaaksi kana gyro, illalliseksi pasta bolognese ja valkosipulileipää.

Kreikan loman ruokapäiväkirja

Maanantai 18.7.2016

Aamupalaksi 2 moniviljapaahtoleipää kinkulla ja lasi mehua, välipalaksi suolattuja maapähkinöitä kuorineen, lounaaksi puolikas kanavarras, riisiä, vihanneksia ja ranskalaisia, jälkiruoaksi vesimelonia, illalliseksi miekkakalan filee, perunoita, riisiä, parsakaalia ja vihanneksia, jälkiruoaksi puolikas pannacotta.

Ruokapäiväkirja

Tiistai 19.7.2016

Aamupalaksi moniviljapaahtoleipä kinkulla ja 2 lasia mehua, välipalaksi suolapähkinöitä, lounaaksi possuvarraa, patonkia ja salaattia, välipalaksi banaani ja pähkinöitä, illallisella alkupalaksi valkosipulileipää ja pääruoaksi lampaan kareita, perunaa, riisiä ja kasviksia.

Kreikan ruoka

Keskiviikko 20.7.2016

Aamupalaksi 2 moniviljapaahtoleipää kinkulla, 2 lasia mehua, lounaaksi kana gyro ja ranskalaiset puoliksi, iltapäivällä homemade mansikkajuoma, välipalaksi puolikas pasta bolognese, illalliseksi pitkään uunissa haudutettua possua, perunaa ja kasviksia.

Ruokapäiväkirja 2

Torstai 21.7.2016

Aamupalaksi 2 moniviljapaahtoleipää kinkulla ja lasi mehua, välipalaksi suojattuja kuorellisia maapähkinöitä, lounaaksi 3 grillattua possuvarrasta, salaatia ja pala patonkia, välipalaksi puolikas diavola pizza, illalliseksi miekkakalafilee, riisiä ja salaattia, jälkiruoaksi galliano kahvi kermavaahdolla.

Ruokapäiväkirja 3

Perjantai 22.7.2016

Aamupalaksi 2 moniviljapaahtoleipää kinkulla ja 2 lasia mehua, lounaaksi kanavarras, riisi, pita leipä ja ranskalaiset puoliksi, välipalaksi vesimelonia, toiseksi välipalaksi banaanisuklaa lettu (puolikas, ei pystynyt enempää), illalliseksi puoliksi kumpikin pääateria: kampelafilettä, riisiä ja ranskalaisia sekä haudutettu naudan filee, kasvikset ja perunat.

Stifado

 

Joka päivä tuli nautittua ainakin yksi frappe, tai iced coffee jäätelöllä. Sen verran paahtavan kuumaa oli, ettei päivällä tehnyt mieli mitään kuumaa, mutta kahvihammasta kolottaessa tämä jääkahvi toimi loistavana vaihtoehtona. Tästä tulikin ehdottomasti uusi suosikkini, ja varmasti tulen tekemään näitä myös kotona Suomessa.

Ruokahalu ja ruoan tarve kasvoi loman loppua kohden, varmaankin kropan tottuessa kuumuuteen ruokakin alkoi maistumaan eri tavalla. Iltaisin tuli nautittua viiniä, joka kuului jotenkin automaattisesti aina illalliseen. Viini oli myös edullinen ruokajuoma, puoli litraa viiniä maksoi 4-6 €.

Nyt taas takaisin omiin ruokailurutiineihin, viikossa ehti tulla jo kananmuniakin ikävä, heh!

Xo,
Nana

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna