Olen aina tykännut päivettyneestä ja ruskettuneesta ihosta, ja joskus rusketus on hankittu kyseenalaisesti liian pienillä suojakertoimilla tai jopa ilman rasvoja. Tällöin kaunis ja tasainen rusketus jää pelkästään haaveeksi, koska palaneesta ihosta jää muistoksi vaan kesivä ja laikukas iho. Ei hyvä.

Nykyään mietin myös enemmän auringonoton turvallisuutta ja ihosyövän riskiä. Mieluummin blokkaan säteitä hieman tuhdimmilla rasvoilla, kuin otan riskin vaarallisista palovammoista. Sitä paitsi tasainen rusketus kestää paljon kauemmin, kun rusketuksen annetaan kehittyä hitaasti ja rauhassa, pikkuhiljaa.Kaunis ja tasainen rusketus turvallisesti

Toissa keväänä poltin selkäni niin pahasti skootterin selässä Balilla, että iho oli melkein viikon kosketusarka, ja jäljet muistuttivat tästä kärähtämisestä koko kesän. Huomaan, että yläselän iho ottaa damagea tämän tapahtuman jälkeen paljon helpommin, ja nyt Kosin matkalla halusinkin turvata ihon turvallisuuden korkeilla ja laadukkailla aurinkosuojilla.

Koska ensimmäiset kaksi päivää menivät mönkijän selässä topissa tai bikineissä, tiesin että aurinko tulee olemaan armoton olkapäilleni. Myös veneretket merellä olivat riskipaikka, koska vedenpinta moninkertaistaa säteilyn. Joten koko loman ajan tuhdit aurinkorasvat olivat tarpeen, ja onneksi tällaiset sainkin Biothermilta.

Aurinkosuoja

Tuote saatu: Biotherm

Koko yläkroppaan tuli laitettua melkein koko loman ajan suojakertoimella 50 olevaa rasvaa, kun taas jalkoihin ja loman viimeisinä päivinä käytössä oli suojakerroin 30. Ja mikä näissä rasvoissa oli suuri positiivinen yllätys, oli niiden tuoksu, sekä hyvä kesto. Vaikka uimme tai hikoilimme pikkupossujen lailla, ei rasvojen kanssa tarvinut olla läträämässä koko aikaa. Yleensä riitti voiteiden laitto aamulla, ja that’s it. Ensimmäisinä päivinä taisin voidetta lisäillä muutaman kerran olkapäille, mutta muutoin aamurasvaukset riittivät loistavasti.

Tasainen rusketus
Voiteiden lisäksi käytin myös Puhdas+ Sun capsules kollageenikapseleita takaamaan kauniin rusketuksen, ja suojaamaan ihoani sekä UVA että UVB-säteilyltä. Kapselit sisältävät kollageenia, Nutroxsunia, C- ja E-vitamiinia sekä Beetakaroteenia. Kapselit sain suomalaiselta Puhdas+ yritykseltä juuri sopivasti ennen lomaa. Nämä varmasti jäävät aurinkorasvojen tapaan vakituiseen käyttöön suojatessani ihoani auringon haitallisilta vaikutuksilta.

Puhdas+ sun capsules

Tuote saatu: Puhdas+

Nyt kun helteet ovat rantautuneet suomeen, olkaahan kiltit varovaisia aurinkohaittojen kanssa. Auringosta kannattaa toki nauttia, mutta terveellisesti.

Ihanaisia hellepäiviä <3

Nana

Kaunis ja tasainen rusketus turvallisesti

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna