Helpotusta migreeniin näillä vinkeillä

Henkilö joka kärsii migreenistä, olisi usein valmis tekemään melkeinpä mitä tahansa päästäkseen lamaannuttavasta kivusta eroon. Se kipu on jotain niin jäätävää, että se laittaa ihan aikuisenkin miehen tai naisen matalaksi ja itkemään äitiä.

Olen itse kärsinyt migreenistä useamman vuoden ajan, mutta välillä migreenit loistavat poissaolollaan pidempiäkin kausia. Kesän jälkeen olen kärsinyt muutamasta pahemmasta migreenikohtauksesta, jolloin olen maannut sängyn alla uikuttaen (viileä lattia auttoi), tai pää pöntössä ja itkien kipua. Olen kuitenkin löytänyt nyt hyviä apukeinoja migreenikohtauksiin sekä ennaltaehkäisyyn.

Hyviä hoitokeinoja migreeniin:

1. Rentoutusharjoitukset

2. Hengitysharjoitukset

3. Inkivääri (auttaa pahoinvointiin)

4. Nesteytys (vedellä)

5. Kylmähoito

6. Rapid migreenihoito (Blue Bear Klinikka)

7. Kipulääkkeet

Itse olen käynyt nyt muutamia kertoja Rapid migreenihoidossa Blue Bear Klinikalla Helsingin Aleksanterinkadulla. Hoito perustuu pään hermoston manuaaliseen käsittelyyn. Itsellä oli myös kaulahermot sen verran tiukassa supussa, erilaisia särkyjä ja kiputiloja esiintyi jo tästäkin syystä.

Hoidot ovat oikeasti auttaneet, enkä ole kärsinyt nyt hoitojen jälkeen migreeneistä. Blue Bearin Jyrki teki heti aluksi laajan kartoituksen, ja sen mukaan laati hoitosuunnitelman minulle. Sain myös paljon tietoa migreenistä, sekä kattavat itsehoito-ohjeet. Kohtaushoidoissa on myös kuulemma vartin takuu, eli jos migreeni ei lopu vartissa, saat rahasi takaisin! Se mistä tykkään myös hoidon ideologiassa on se, ettei hoidoilla ole tarkoitus saada vain akuutteja tuloksia, vaan myös pysyviä sellaisia. Ihan niin kuin painonhallinnassakin, en kannata pikadieettejä, vaan lopun elämän ratkaisuja 🙂

Kylmähoito – Migreenikon parhaimpia ystäviä

Vinkit tarjoaa: Blue Bear Klinikka Jyrki Mäkelä

Blue Bearissa panostamme klinikalla tehtävien hoitojen lisäksi kattavaan itsehoidon opastukseen ja tukeen. Mihinkään hoitoon ei ole järkevää ehdollistua ja missään hoidoissahan ei olla jatkuvasti, joten on iso merkitys kuinka migreeniä sairastava voi omassa arjessa hoitaa itse itseään.

Kylmähoidot ovat yksi ehdottomasti parhaimmista itsetehtävistä hoitotoimenpiteistä. Kylmähoidot ovat helppo ja tehokas itsehoidon muoto kipuun ja rentoutumiseen. Migreenikon itsehoidossa kylmägeelipakkaukset ovat paras tapa ottaa kylmähoitoja. Suosittelemme hankkimaan pakkauksia, jotka säilyvät pakkasessa elastisena. Pharmacare ja Ice Power geelipakkaukset ovat parhaita, koska säilyttävät elastisuuden pakkaskylmässä.

Miten kylmähoito kannattaa tehdä?

Kun on tarve ottaa kylmähoitoa, kääri geelipakkaukset froteepyyhkeen sisään. Migreenikohtausta hoidettaessa käytä vähintään tupla kylmää, eli sijoita yksi geelipakkaus tyynylle ja asettaududu niin, että pakkaus osuu takaraivon kohdalle. Sijoita toinen pakkaus otsalle, niin että kulmakarvat peittyvät. Jos haluat vieläkin vahvemman kylmähoidon, aseta kolmas pakkaus alaselän ja pakaroiden rajalinjalle poikittain lannerankaan nähden. Ota kylmähoitoa 15-20 minuuttia per kerta. Voit toistaa tarvittaessa kylmähoidon useita kertoja vuorokauden aikana.

Huom! Jos kärsit palovammasta tai sinulla on kylmäallergia, älä käytä kylmähoitoa. Kylmähoitoja voi ottaa myös suihkussa, kylmäaltaassa tai avannossa. Kaikki kolme lisäksi karaistavat kehoa, piristävät mieltä ja auttavat pitämään flunssat ja lenssut loitolla.

*          *          *          *           *            *              *            *

Kylmäallas ja avanto ovat sellaisia, joita itsekin teen muutaman kerran talvessa. Pitäisi ottaa näistä ihan säännöllinen tapa, mutta tällä hetkellä kylmäaltaaseen tulee oikeastaan mentyä vain ja ainoastaan mökillä. Keskellä talvea kylmähoito on avantoversio, mutta loppusyksystä ja loppukeväästä jääkylmä järvivesi ilman avantoa. Saas nähdä kumpi odottaa meitä tänään mökillä: avannon teko vai pääsemmekö vielä pulahtamaan jäättömään mutta jääkylmään veteen!

Kärsitkö sinä migreenistä, ja millä tavalla olet hoidattanut itseäsi? Ehkä kannattaa miettiä Blue Bearin lahjakorttia pukin konttiin, jos migreeni on sinunkin riesanasi 🙂

Ihanaa viikonloppua <3

Nana Heikkilä

 

 

migreeni

 

Tallenna