Viime viikon ruokapäiväkirjassa lupailin reseptiä gluteenittomiin tortilloihin, ja tässä se nyt olisi. Olen itse tykästynyt varsinkin kana-versioon perinteisen jauhelihan sijaan. Tortillat ovat helppoa ja hyvää ruokaa, ja sopii myös esimerkiksi illanviettoon ystävien kanssa, jokainen saa rakentaa omanlaisensa version. Mikä siinä muuten on, että aina tulee ahnehdittua niin paljon täytteitä, että lättyä on vaikea saada kiinni? 😀

IMG_8844

Gluteenittomat tortillapohjat maissista (kirjasta Viljaton kattaus – Emmi-Liia Sjöholm)

3 dl Masa harina maissijauhoja, saa hyvinvarustetuista ruokakaupoista
1,5 dl lämmintä vettä
ripaus suolaa

Vaivaa kaikki aineksi taikinaksi. Pyörittele niistä pieniä palloja, ja kauli nämä leivinpapereiden välissä ohuiksi lätyiksi. Paista kuumalla ja kuivalla pannulla pari minuutta per puoli ilman öljyä. Voit laittaa nämä folioon odottamaan tarjoilua.

Omaan makuun pohjat olivat aavistuksen jauheisia, seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla lisätä hieman öljyä joukkoon. Mutta pohjat olivat kyllä kivan rapeita, mutta helposti hajoavia, joten kärsivällisyyttä paistovaiheessa 🙂

Kana-täyte

500g kanan rintafileitä paloiteltuna
mausta joko valmismausteseoksella (Fajita mix) tai mausta:
sipulia
paprikamauste
suola
pipppuri
juustokumina
valkosipuli
kurkuma
cayennepippuri
korianteri

Paista kanat pannulla, mausta haluamallasi tavalla, itse lisään aina tilkan vettä jotta mausteet sekoittuvat hyvin

Muut täytteet

paprikasuikaleet
salaattia
tuore korianteri
tomaattia
avocadoa
sipulia

Itse tehty Guacamole

2 avocadoa
Guacamole dip mix tai mausteina suola, paprika, sipuli, valkosipuli, juustokumina, chili, cayennepippuri, oreagano

Sekoita kaikki sekaisin tasaiseksi tahnaksi.

Tortilloihin voi lisätä mitä tahansa mieleen juolahtaa, jalopenoja tuomaan tulisuutta, tai tuoretta chiliä, kurkkua… Välillä kääräisen täytteet myös salaatinlehteen, jos haluan ateriasta vielä kevyemmän.

Mums mums 🙂