BLOGI- JA IDENTITEETTIKRIISIN KESKELLÄ

Huh niin se kesä vain hurahti ja tupla huh siitä, millaiset kelit meillä oli! Kuten oletkin varmasti huomannut, blogini on elänyt aikamoista hiljaiseloa koko kesän, vielä koko elokuunkin. Olen kirjoittanut vain yhtä tai kahta kirjoitusta viikossa, ja tähän on ollut syynsä.

Nämä syyt liittyvät koko identiteettiini, yrittäjyyteeni ja pitkään blogiuraani, sekä oikeastaan koko pakettiin. Pohdin näitä asioita jo vuoden vaihteessa, jolloin ratkaisuna tiputin hieman kirjoitustahtiani. Mutta löydän itseni näiden asioiden ääreltä jälleen, joten nyt näistä on korkea aika puhua ja tehdä asiasta päätöksiä. 

Blogi- ja identiteettikriisi

Olen kirjoittanut blogia vuodesta 2012 ja blogista on tullut tärkeä osa minua ja työtäni. Se on myös luonnollisesti hyvä markkinointiväylä omille verkkovalmennuksille ja bootcampeilleni. Mutta silti suurin syy ehdottomasti on ollut ilmaisen tiedon, inspiraation ja hyvän mielen jakaminen.

En koskaan ajatellut pääseväni näin pitkälle bloggaajana. En koskaan haaveillut, että joku päivä kirjoittaisin blogia ammatikseni, tai tienaisin sillä osan elannostani. Aloitin kirjoittamaan blogia elokuussa 2012 innostuttuani uudelleen treenaamisesta ja terveellisistä elämäntavoista, ja sillä tiellä ollaan. Tuolloin epäilin treenikärpäsen purreen niin lujasti, että haaveilin puoliksi vitsillä opiskelevani tästä uuden ammatin. Ja miten sitten kävikään 😉

Näiden vuosien varrella on nähty ja on tapahtunut, ja suurin muutos tapahtui kun 2 vuotta sitten lähdin Fit Fashion blogiportaalista ja perustin blogin oman domainin alle. Silloin itkettiin verta ja kyyneliä kun kaikki piti niin sanotusti aloittaa alusta (3 vuoden kirjoitusten sivuohjaukset eivät johtaneet omaan blogiini vaan Fit Fashionin etusivulle), mutta siitäkin selvittiin, ja vahvempana kuin koskaan! Päätin että näytän, ja niin näytin.

BLOGI- JA IDENTITEETTIKRIISIN KESKELLÄ

Miten tässä näin kävi?

Uudemmille lukijoille voisin tähän väliin mainita, että se treenikärpänen puraisi sitten niin lujaa, että kouluttauduin vanhan työni ohella kuntosaliohjaajaksi ja personal traineriksi, ja parin vuoden ajan tein niitä hommia iltaisin ja viikonloppuisin päivätyön ohella. Syksyllä 2014 irtisanouduin ja aloitin kokopäiväisenä yrittäjänä, ja tässä ollaan.

Mutta palataan takaisin tähän päivään ja kriiseilyyni blogista ja omasta identiteetistä. Tällä hetkellä työpäiväni koostuvat suurimmaksi osaksi verkkovalmennusten tekemisestä, niissä valmentamisesta, sisällöntuotosta Instagramiin eli treenivideoiden ja muiden hyvinvointivinkkien jakamisesta. Lisäksi ohjaan nyt jo neljättä vuotta super suosittuja ulkotreeniryhmiä, bootcampeja.

Uusi minua paljon työllistävä  projekti on myös kirja. Niin, KIRJA! Allekirjoitin keväällä kustannusyhtiö Tammen kanssa kustannussopimuksen hyvinvointiin liittyvästä kirjasta, jota olemme alkaneet kuvaamaan nyt elokuussa. Syksyyn onkin täytynyt varata aikaa kirjoitusprojektiin, ja tämä koko kirjaprojekti on ollut jotain ihan mahtavaa, vaikka puskista tulikin!

Syyskuussa pidän myös ensimmäisen treeni- ja hyvinvointilomani Portugalissa, jota odotan innolla. Niin hienoa päästä ohjaamaan  ja vastaamaan tällaisesta matkasta. Parhautta! Loman suunnittelu toki vie aikaa, ja nyt yksityiskohtien varmistuttua voin tehdä viimeiset silaukset ja järjestelyt lomaa varten.

BLOGI- JA IDENTITEETTIKRIISIN KESKELLÄ

No mites se blogi?

Niin, tämä blogi. Oma, rakas blogini. Se, mistä kaikki alkoi. Niisk! No ei, ei tämä oikeasti ole niin dramaattista. Tai siis sinä et välttämättä tule huomaamaan mitään eroa, vaikka itse olenkin nyt tehnyt “suuren” päätöksen.

Olen nimittäin pohtinut pitkään ja hartaasti omaa identiteettiä ja sitä, mitä sydämeni sanoo. Olen miettinyt sitä, haluanko olla valmentaja vai haluanko olla bloggaaja. Koen olevani kumpaakin, mutta enemmän valmentaja. Olen paljon esillä sosiaalisessa mediassa, erityisesti Instagramissa, mutta muutenkin rakastan innostaa ja inspiroida ihmisiä joka päivä. Ja se on myös tärkeä osa omaa valmentajaidentiteettiä.

Rakastan myös kirjoittaa ja päässäni on ihan hirveästi juttuideoita. Mutta en löydä aikaa näiden ajatusten työstämiseen ja kirjoittamiseen. Kirjoittaminen vaatii luovaa, vapaata hetkeä, ja sellaisia minulla ei ole ollut nyt riittävästi. Ja sitten iskee stressi. Kun pitäisi kirjoittaa. Kun edellisestä kirjoituksesta on kulunut jo viikko. STRESSI.

Blogin kaupallistaminen

Kesän kynnyksellä sain 2 eri tarjousta blogini kaupallistamisesta, joka siis käytännössä tarkoittaisi sitä, että blogiini tulisi mainoksia ja omaa sisällöntuottoani olisi myymässä erillinen myyntitiimi. Mietin näitä tarjouksia pitkään, koska rehellisesti sanottuna blogilla pystyisi myös elättämään itsensä tai ainakin tuoda ison siivun elannosta.

Mutta jälleen kerran päädyin ajatuksissani edellä mainittuun identiteettikriisiin.

En halua kaupallistaa blogiani (lue itseäni) liikaa, koska haluan säilyttää oman ääneni ja oman tavan olla. En halua ottaa stressiä sisällöntuotosta, tai miettiä jokaisen kampanjan kohdalla sopiiko tämä minulle tai lukijoilleni, onko tämä sellainen tuote tai palvelu jonka takana pystyn seisomaan. Sillä olen tehnyt ja tulen tekemään vain sellaisia yhteistöitä, joiden takana pystyn seisomaan. En rahan tai muunkaan mammonan takia.

Haluan keskittyä enemmän valmennuksiini ja treenivideoiden tekemiseen. Näistä nautin eniten, ja nämä tuottavat varmasti myös eniten inspiraatiota seuraajilleni ja lukijoilleni.

Mutta kuten sanoin, en ole katoamassa mihinkään. Jatkan kyllä blogin kirjoittamista, mutta teen sen omaa fiilistä ja aikataulua kuunnellen. Kun päälle puskee paljon muita projekteja, kuten kirjan kirjoittaminen, blogissa on hiljaisempaa. Kun aikaa on enemmän, tuotan varmasti myös tänne enemmän sisältöä. Halusin vain tämän sinulle kertoa, jotta tiedät missä mennään.

Kaupallisia yhteistöitä tulee varmasti jatkossakin silloin tällöin, ja juuri niiden yritysten kanssa jotka itse koen tänne sopiviksi ja jotka sopivat arvoihini. Ja joista sinä arvoisa lukija hyödyt.

BLOGI- JA IDENTITEETTIKRIISIN KESKELLÄ

Podcast

Minulta on kysytty myös paljon podcasteja, ja pidemmän aikaa tätäkin haudutelleena olen päättänyt ottaa härkää sarvista ja aloittaa näiden tekemisen. Uskon, että minulla riittää mielenkiintoista kerrottavaa ja sanottavaa hyvinvoinnin saralta, ja toki elämästä muutenkin.

Ajatuksia on myös helpompi tuoda esille puhumisen kautta, joten sellaiset aiheet jotka olisivat vaatineet pidemmän blogikirjoituksen, on helpompi toteuttaa podcastina. Ja uskon, että tämä on myös lukijalle tai kuuntelijalle mukavampi tapa, kun ääniraitaa voi kuunnella vaikka työmatkalla tai kävelylenkillä.

BLOGI- JA IDENTITEETTIKRIISIN KESKELLÄ

Syksy tulee olemaan siis työntäyteinen, maanantaina starttaamme taas LIFEFIT valmennuksen kanssa, joka on muuten nyt myyty loppuun ja ryhmä on täynnä. Ensi viikolla uusi huikea valmennuskokonaisuus etenee, tätä olen työstänyt koko kesän. En malta odottaa että saan näyttää sille päivänvalon!

Mutta tällaisia fiiliksiä ja uutisia tällä kertaa, toivon ettet katoa sieltä mihinkään vaikka tahti hieman hiljenee. Jos olet Instagramissa, suosittelen ehdottomasti ottamaan tilini @nanafitofficial seurantaan, koska siellä olen jakamassa inspiraatiota ja elämää päivittäin.

Podcastista kerron enemmän kun projekti etenee.

Ihanaa viikonloppua <3

Nana-Heikkila

 

 

BLOGI- JA IDENTITEETTIKRIISIN KESKELLÄ

BLOGI- JA IDENTITEETTIKRIISIN KESKELLÄ