Sellainen vajaan 3 kilon detox yhdessä vuorokaudessa!

Huh huh! Ei voi muuta sanoa. Tällainen luonnon oma detox vetää kyllä aika matalaksi niin henkisesti kuin fyysisesti. Tänään astuin vaa’alle ja lukema näytti 52,7 kg. Tuli ihan vuosien takaisen kisadieetin tunnelmat mieleen, heh!

Vuorokaudessa on menetetty noin 2,5 kiloa ja kaikki energiat. En soisi tätä olotilaa pahimmalle vihamiellekään. Vaikka pahin jakso kesti vain 12 tuntia, se tuntui lähemmäs 2 vuorokaudelta. Mutta toisaalta, kun viettää vuorotellen pää ja pyrstö pöntössä, niin ei mikään ihme, että aika tuntuu pitkältä.

detox

3 kilon detox = norovirus

En ole koskaan sairastanut norovirusta, mutta kerta se on ensimmäinenkin! Oireet alkoivat sunnuntai-iltana, kun olimme viettämässä vappuaattoa ystäväpariskunnan luona. Olin huomannut pientä väsymystä aikaisemmin illalla, mutta ei mitään sen kummempaa.

Illan mittaan huomasin pienimuotoista huonoa oloa tai kuvotusta, kunnes olo paheni sen verran, että oli pakko mennä hetkeksi pitkälleni. Vatsassa velloi kummallisesti, ja yhtäkkiä tulikin äkkilähtö vessaan, jossa tulikin täydeltä laidalta kaikki ulos mitä olin juuri hetki sitten syönyt. Tilasimme taksin ja lähdimme koirien kanssa ulos, toivoin että jotenkin pääsen tästä kunnialla kotiin.

Tyylikkäästi laatoitin kuitenkin vielä pihamaata ennen taksiin nousua, siinä taksikuskin silmien alla ja käveli siitä ohi joku pariskuntakin. Ihmeen kaupalla meidät päästettiin taksiin, yritin kovaan ääneen puhua että ei, en ole humalassa, mikä lie ihme pöpö iskenyt. Sain pidettyä kaiken sisälläni matkan ajan, kunnes kotiovelle päästyäni piti heittäytyä taas polvilleen ja antaa tulla. Totta kai yksi rapussamme asuva herrasmies oli siinä ovella tupakalla, hei hei vaan, tässä vähän ollaan vappua viettämässä :O

Tuskalliset 12 tuntia

Kotiin päästyä oksentamisesta ei sitten tullutkaan enää loppua. Makasin vuoteessa ämpäri vieressä, ja pienen pienetkin vesihörpyt aiheuttivat aina saman reaktion. Siinä vaiheessa kun vatsassa ei ole enää mitään oksennettavaa, muuttuu homma erittäin tuskalliseksi. Vatsalaukku oli aivan tulessa ja krampissa, kuumehorkka päällä…

Tulihan ne kakkakepposetkin koettua, totta kai. Onneksi olin tällöin edes vessassa! Siinä vaiheessa kun yrjö lentää ja ribbe valuu jalkaa pitkin niin oli sellainen erittäin hieno olo. WINNING! Ei muuta kuin suihkuun ja pesuhommiin. Onneksi avokki oli sängyssä nukkumassa, eikä todistanut tätä kuningashetkeäni!

Noin 10 tuntia myöhemmin, vähintään 30 oksennuksen jälkeen olo alkoi helpottamaan, ja vesikin alkoi pysymään sisällä. Kuumehorkat tasaantuivat, vaikka eilen päivällä kuumetta oli vielä 38,7. Tänä aamuna kuumestakaan ei ollut enää tietoa.

Tämä lukeutuu kyllä ehdottomasti omaan TOP 3:een koetuissa sairauksissa. Munuaistulehdus (postaus terveisiä sairaalasta luettavissa täältä) oli erittäin paha, sen kanssa mentiin ihan sairaalaan asti, ja sikainfluessa oli kyllä myös erittäin tuskaisa. Mutta tämä tauti oli kyllä ihan pahimmasta päästä ärhäkkyydellään, onneksi se loppui myös yhtä äkkiä kuin alkoikin!

dieetti

Elämä voittaa

Elämä alkaa taas voittamaan, ja huomenna koittaa taas paluu arkeen kun uskallan lähteä ihmisten ilmoille. Lueskelin netistä, että elintarvikealoilla on  2 vuorokauden karanteeni oireiden loputtua, joten eipä sen kauempaa varmaan minunkaan tarvitse odotella. Käsidesi mukaan ja huolehdin riittävästä hygieniasta.

Näin jälkikäteen on selvinnyt, että tämä norovirus tuli napattua lauantaiaamuna yhdestä tapahtumasta mukaan, itseni lisäksi ainakin neljä on sairastunut samaan tautiin.

Oletko itse sairastanut noron? Millä ruokit itseäsi oireiden loppumisen jälkeen, tai kuinka kauan sinulla kesti, että sait energiat takaisin?

Aurinkoista viikkoa!

Nana-Heikkila

 

 

Psst. Tässä nyt niitä real life kuvia: en ole pessyt hiuksia 2 päivään, hampaita en ole pystynyt pesemään, huulet vieläkin mustikan tahroissa ja kuivina nestehukan takia.

 

Tallenna