Lomalla ulkona syöminen & Thaimaan ruoat

Monet ottavat lomalla iisimmin ruokailujen kanssa, ja erilaiset ruokarajoitukset tai dieetit jätetään kotosuomeen. Kohtuus kannattaa kuitenkin säilyttää lomallakin, ellei vaivoiksi halua ikäviä vatsaturvotuksia tai lomapöhöjä.

Ulkomailla kannattaa rohkeasti tutustua paikallisiin ruokiin, ja useassa maassa ravinto ei voi lähemmäksi lähiruokaa muuttua. Kalat ovat tuoreita, parhaimmillaan samana aamuna kalastettu, hedelmät ovat oman maan antimia, samoin kuin salaatit. Kanat ja kananmunat ovat ehkäpä omalta kotitilalta, tai ainakin alkuperä on varmasti tiedossa.

Lomalla ulkona syöminen & ruoka Thaimaassa

Ruoka Thaimaassa

Usein lomalla ollessani höllennän kuitenkin ruokien ja juomien suhteen, enkä halua turhaan rajoittaa energian saantia tai tiettyjä ruokia. Totta kai haluan, että voin mahdollisimman hyvin, joten en lomallakaan kaksin käsin vedä rasvaisia ruokia tai leivonnaisia, enkä kaada alkoa ämpäritolkulla.

Etelässä, kuten täällä Thaimaassa, rakastan syödä paikallisia ruokia. Tulisia curry kanoja, tuoreita kokonaisia kaloja ja paistettua riisiä kanan kera. Välillä kuitenkin kanaruoat tulevat korvista ulos, ja tällöin saatan syödä jotain täysin länsimaalaista, kuten pastaa, burgeria tai vaikkapa pihviä tai pizzaa.

ruoka

curry

mango

thai ruoka

Lomalla ulkona syöminen

Mitään ei kannata kuitenkaan syödä sen takia että lomalla saa syödä rennommin. Lomallakin kannattaa kuunnella kehoaan, lopettaa ruokailu silloin kun on täynnä, ja syödä vain silloin kun tekee mieli. Myös lomalla on hyvä pitää ateriavälit, antaa ruoansulatukselle aikaa ja välttää turhaa napostelua. Kun syö silloin riittävästi kun nälkä on, ei välissä myöskään tee mieli napostella turhia välipaloja.

Näin välttyy myös ylimääräisten lomakilojen kertymiseltä, ja kun muistaa vielä olla aktiivinen ja kävellä joka paikkaan (loistava tapa nähdä myös paikkoja!), voi olla huoletta lomasyömisistä ja -kiloista.

lettu

munakas

Muuttuuko sinulla omat syömistavat lomalla ollessa? Tai tykkäätkö maistella ja nauttia paikallisista ruoista, vai pysytkö tutuissa ja turvallisissa vaihtoehdoissa?

Mukavaa viikon jatkoa!

Lue myös: Kuinka tiputin painoa 4 kg lomaviikon aikana.

Nana-Heikkila

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna