NENÄN LIMAKALVOJEN KOSTEUTTAMINEN VOI AUTTAA FLUNSSAN EHKÄISYSSÄ

Näin talviaikaan monet kärsivät  tukkoisesta nenästä sekä kuivista nenän limakalvoista, jotka voivat altistaa erilaisille viruksille ja mikrobien aiheuttamille vahingoille. Nenän limakalvot tulisivat olla kosteutettuna koko ajan, jotta hengitysilman suodattaminen epäpuhtauksista onnistuisi tehokkaasti.

Nyt kun talvi-ilma on kuivaa ja kylmää, oma nenäni tuppaa kuivua hyvinkin nopeasti ja mennä tukkoisen oloiseksi. Liikun paljon koirien kanssa ulkona sekä vedän myös ulkotreeniryhmiä pakkaskelilläkin, joten säät ovat antaneet haastetta limakalvojen kosteana pitämiseen. Olen kuitenkin löytänyt ratkaisun ongelmiini, eikä kuiva nenä enää vaivaa vaikka sääolosuhteet olisivat mitkä! Myöskään hiihtolenkki kirpsakammassakaan säässä ei enää ota nenän päälle.

NENÄN LIMAKALVOJEN KOSTEUTTAMINEN VOI AUTTAA FLUNSSAN EHKÄISYSSÄ

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma Nezantol

KOSTEUTETTU NENÄ EHKÄISEE FLUNSSIA JA TUKKOISUUTTA

Sain ensimmäistä kertaa syksyllä testiin Nezantolin kosteuttavan nenäsuihkeen, joka kosteuttaa, voitelee ja puhdistaa nenää luonnollisesti. Se auttaa helpottamaan tukkoisuuden tunnetta vaikkei olekaan varsinaisesti avaava nenäsuihke. Jopa 93% Nezantol-testiryhmästä koki suihkeen kosteuttavan nenän limakalvoja ja 76% koki sen lievittävän nenän tukkoisuutta. Lisää tutkimustuloksia löydät täältä.

Tukkoisuutta nenässä voi aiheuttaa:

– kylmä ulkoilma

– allerginen nuha

– kuiva sisäilma

– nenän rakenneviat

– poskiontelontulehdukset

– nenäpolyypit

– pitkäaikainen avaavien nenäsuihkeiden tai nenästeroidien käyttö

– limakalvoja kuivattavat lääkkeet (esim. verenpaine- tai psyykenlääkkeet)

Miten nenäsuihke voi auttaa flunssan torjunnassa?

Epäpuhtausten suodattamisen lisäksi nenäsuihke voi auttaa vähentämään niinkin inhimillistä tapaa kuin nenän kaivaminen. Monelle nenän kaivaminen voi olla tapa helpottaa kuivaa nenää tai siistiä sitä kuivuneista eritteistä. Tällöin kuitenkin itse tulee vietyä epäpuhtauksia nenään, jolloin mahdolliset pöpöt pääsevät limakalvojen kautta elimistöön.

Erityisesti flunssakaudella tämä tapa voi olla äärimmäisen huono juttu, kun bakteereja on paljon liikkeellä.

NENÄN LIMAKALVOJEN KOSTEUTTAMINEN VOI AUTTAA FLUNSSAN EHKÄISYSSÄ

NENÄN LIMAKALVOJEN KOSTEUTTAMINEN VOI AUTTAA FLUNSSAN EHKÄISYSSÄ

MITEN NEZANTOL VAIKUTTAA?

Nezantol on kolmivaikutteinen nenäsuihke, jonka puhdistava merisuolaliuos kosteuttaa ja puhdistaa, kasvisglyseriini voitelee limakalvoa ja Yerba Santa -rohdos ylläpitää suihkeen hoitavaa vaikutusta sekä
ehkäisee sen valumista pois nenästä.

Voit käyttää Nezantolia tuomaan helpotusta kuivaan tai tukkoiseen nenään, poskiontelon tulehdukseen tai krooniseen nuhaan. Sen säännöllinen käyttö ohentaa nenän eritteitä, vähentää nenän vuotamista, vähentää nenän tukkoisuutta ja ehkäisee kuivan ilman aiheuttamaa nenän kuivumista. Myös lento- tai laivamatkalla Nezantol kosteuttaa nenäsi, ja voitkin lukea Nezantolin hyödyllisyydestä matkustaessa täältä.

Suihke sopii myös pitkäaikaiseen käyttöön. Monelle nenästeroidien tai limakalvoja supistavien suihkeiden käyttäjille on varmasti tuttua nenän kuivat limakalvot, sillä näiden pitkäaikainen käyttö kuivattaa nenää. Samoin muutamat eri lääkkeet sekä ikääntyminen aiheuttavat nenän limakalvojen kuivumista.

Nezantol sopii myös lapsille.

NENÄN LIMAKALVOJEN KOSTEUTTAMINEN VOI AUTTAA FLUNSSAN EHKÄISYSSÄ

Olen itse kokenut Nezantolin hyödylliseksi erityisesti ulkoilemaan lähtiessä näin talviaikaan, sekä myös iltaisin rauhoittamaan ja kosteuttamaan limakalvoja. En ole myöskään enää kärsinyt nenäverenvuodosta, jota välillä aikaisemmin on ilmennyt nenän kuivumisen johdosta.

Testiin saatu tuote on siis jäänyt pidempiaikaiseen käyttöön, ja olen iloinen että apu kuivaan nenään on löytynyt.

Kärsitkö itse kuivista nenän limakalvoista tai muista nenäongelmista? Mitä apukeinoja olet itse käyttänyt näihin ongelmiin?

Nana-Heikkila