Aikuisten juhlien uusi suosikki - karkkibuffa

Karkkibuffa sopii niin aikuisten kuin lastenkin juhliin, ja on helppo tapa korvata perinteiset jälkiruoat. Olen itse suuri irtokarkkifani, ja koska edustan rentoa ja sallivaa otetta elämässä, sallin myös itselleni silloin tällöin karkeilla herkuttelun.

En kuitenkaan ole mikään kakkukeisari tai suuri leivonnan ystävä, joten jälkiruokavaihtoehtoa miettiessäni aikuisten bileisiin sain villin ajatuksen karkkibuffasta – siihen saisi ympättyä erilaisia makuja, jotta kaikille löytyisi varmasti jotain! Tästä se oikeastaan lähti, nimittäin Syyskaamoksen kaatajaisten ja tupareiden Karkkikadun ja karkkibuffan suunnittelu.

Kaupallinen yhteistyö: Cloetta / Karkkikatu

Uusi juhlahitti – karkkibuffa

Muutama viikko sitten järjestimme kotonamme perinteiset syyskaamoksen kaatajaiset, jotka tällä kertaa yhdistettiin myös tupaantuliaisiin. Vieraita oli noin 30, joten tällaiselle määrälle jälkiruokien tekeminen olisi ollut aika työläs juttu.

Vaikka bileet olikin tarkoitettu aikuisille, oli karkkibuffa suuri hitti. Jokainen sai valita omaan kippoonsa niitä omia lempikarkkejaan, ja kippoa pystyi käydä täyttämässä pitkin iltaa. Karkkilaatuja meillä oli yhteensä kymmentä erilaista – salmiakkia, suklaata, hedelmäsalmiakki-sekoituksia, toffeeta ja lakuja.

Sopiva karkkimäärä tällaisissa buffeteissa on yleensä 8-10 erilaista laatua ja muutama sata gramma per juhlija. Buffetteja voi rakentaa juhliin erilaisten teemojen mukaisesti – häissä väriteeman mukaan tai nyt vaikkapa ajankohtaisesti Halloween-bileissä karkkibuffan voisi rakentaa erilaisista lepakko-, kummitus- tai pääkallokarkeista.

Karkkibuffa yleensä mielletään vain lasten juhliin sopiviksi, mutta meillä tämä oli aikuistenkin keskuudessa hyvin suosittu. Karkkibuffasta voi myös hyvin ottaa kotiin viemisiä dogibagiin esimerkiksi seuraavan päivän herkkuhimoja varten. Ainakin meidän vieraat olivat mielissään lähtiessään oman pikku nyssäkän kanssa kotia kohti.

Karkkibuffan koostaminen

Karkkibuffa on hyvin helppo rakentaa. Ensin kannattaa valita teema ja värit, ja niiden ympärille rakentaa sopivat karkkivaihtoehdot. Karkkikadulla, johon olet varmasti törmännyt ruokakaupoissa, valikoimat ovat ihan älyttömän laajat. Karkkikadulta löytyy myös omat lempparit, joita ovat sirkusaakkoset, salmiakkitassut ja mustekalat.

Meidän karkkibuffaan valikoitui seuraavat karkkilaadut:

  • Toffee Rollo
  • Kolakanttarellit
  • Mustekalat
  • Hedelmälakusekoitus
  • Salmiakkitassu
  • Sirkusaakkoset
  • Hopea toffee
  • Center cappucino
  • Crispy rocks rice
  • Isot mansikat

Esillepano

Karkit kannattaa pitää läpinäkyvissä astioissa, joista näkee heti mitä karkkia purnukka sisältää. Näyttävän näköisen karkkibuffan saa rakennettua erilaisista lasiastioista, ja karkkibuffan voi sijoittaa oikeastaan minne tahansa.

Meidän karkkibuffa päätyi takkaan – halusimme sille oman cornerin ja sijoittaa erilleen ruokatarjoiluista. Karkkeja pystyi ottamaan kummaltakin sivulta, joten tämä toteutus toimi myös käytännössä hyvin. Myös koiraamme Frediä karkkibuffa näytti kiinnostavan kovasti.


Vaikka karkibuffa oli suosittu, jäi karkkeja melkoinen kasa kotiimme. Olen pakannut karkit takaisin omiin rasioihin, ja äidilleni kerroin ettei jouluna sitten tarvitse karkkeja ostaa, minä vastaan karkkitarjoiluista.

Ylimääräiset karkit voisi tietysti myös pussittaa ja jakaa esimerkiksi tuttavapiirissä viikonloppuherkkuna. Nimittäin sellainen pieni riski tässä on, että käsi on saattanut sujahtaa näille karkkilaareille hieman sallittua useammin 😉

Minun onnekseni en pysty syömään paljoa karkkia kerralla, ja itsellä toimiikin salliva ajattelu ja toimintamalli paremmin kuin ehdottomuus tai vaikkapa karkkipäivä-ajattelu. Kun herkuttelu pysyy kohtuudessa ja muu ruokavalio on kunnossa, ei satunnaiset herkuttelut venettä kaada, kuten olenkin moneen otteeseen todennut.

Oletko itse koskaan rakentanut karkkibuffaa tai oletko ollut juhlissa, joissa tällainen on ollut tarjolla?

Mukavaa loppuviikkoa <3

Nana-Heikkila

 

 

Aikuisten juhlien uusi suosikki - karkkibuffa

 

Tallenna