Olen suuri pataruokafani varsinkin näin talviaikaan, ja tykkään tehdä patoja niin naudasta kuin kanastakin. Kanapata on aavistuksen kevyempi vaihtoehto, ja muutamia viikkoja sitten teinkin herkullista kanapataa riisin kera, joka upposi muuten mieheenkin, vaikkei kuulemma pataruokien suuri ystävä olekaan. Nyt on! 😀

Herkullinen kanapata (6-8 annosta)

800-900 g naturell kanafileitä
1 kg tomaattimurskaa (itse käytin chili-, valkosipuli- ja yrttimarinadia)
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
5 valkosipulinkynttä
2 sipulia
4-5 laakerinlehteä
timjamia
rosmariinia
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
persiljaa
loraus hunajaa
villiriisiä 3,5 dl

Laita tomaattimurska kuumenemaan padan pohjalle (liedelle), lorauta sekaan noin 2-3 dl vettä ja muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paloittele mukaan sipuli, paprika ja kana. Litistä valkosipulinkynnet veitsellä niin, että kuoret on helppo irrottaa, ja laita pataan kokonaisina. Mausta maun mukaan, lorauta lopuksi hunajaa tuomaan pehmeyttä. Ripottele persiljaa päälle, ja laita 200c uuniin hautumaan noin 30-40 minuutiksi. Koristele persiljalla padan valmistuttua.

Tarjoile villiriisin kera (itse käytin 3,5 dl).

kanapata

Herkullisia patahetkiä toivotellen,

Nana Heikkilä

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna