Moikkis!

Ihanaa ihanaa, pääsiäinen kolkuttelee ovella, ja niin myös vapaapäivät, jippii! Tosin huominen  menee vielä ohjauksissa, mutta seuraavat 3 päivää ajattelin pyhittää ihan vaan itselleni, treeneihin, levolle, hyvälle ruoalle ja seuralle =) Viimeiset pari kolme viikkoa on ollut taas aika haipakkaa, varsinkin arki, aamulla lähtenyt aikaisin töihin ja kotiutunut vasta iltamyöhäisellä treeneistä, ohjauksista tai koulutuksista. Tuntuu, että kaikki kotityöt, bloggaus, ja muut ”extratoimet” ovat jääneet vähän retuperälle. Samoin se laatuaika oman itsensä kanssa =D  Toivottavasti nyt pääsiäispyhinä olisi hieman enemmän aikaa keskittyä näihin, ja saisi sitä To do-listaa vähän pienemmäksi 😉

Viikkoni alkoi taas uudella lajikokeilulla, nimittäin Bikram joogalla. Tämä kuuluu Liftedin Life to the fullest -koulutuskokonaisuuteen, josta olen maininnut aikaisemmin. Bikram joogatunnit pidetään +38 asteisessa huoneessa, ja tunnin kesto on 90 minuuttia. Bikram jooga koostuu 26 asennon ja kahden hengitysharjoituksen sarjasta. Liftedin Taneli piti meille ns. alkeistunnin, jossa käytiin kaikki asennot läpi, ja tämäkin tunti oli yllättävän rankka. Nesteytys on äärimmäisen tärkeässä roolissa, itsellä tuli hieman huono olo tunnin loppuvaiheessa, joka varmasti johtui lievästä nestehukasta, mutta korjaantui kyllä kun sain vettä ja syötävää.

bikram

Kuva täältä http://yogainsandiego.com/studios/bikram-yoga/

Tunnin kulku on suunniteltu huolellisesti, ja jokainen asento on suunniteltu turvallisesti venyttämään ja avaamaan vartaloa seuraavalle asennolle, ja tunnin aikana käydään läpi koko vartalo.  Itse huomasin hyvin selvästi, miten kroppa pikkuhiljaa avautui, ja liikkuvuus parani, tämä oli huomattavissa varsinkin selän kohdalla.

Bikram joogalla on todella paljon hyötyjä kropalle, mutta tärkeimpänä mainittakoon jäntevyys, hyvän olon tunne ja hyvä terveys. Bikram jooga auttaa kuulemma myös stressiin erittäin hyvin. Itse huomasin, että tunnin jälkeen illalla selkäni oli hieman kipeä, mutta seuraavana aamuna olo oli kuin uudesti syntynyt. Tuntui, että olin saanut selkään lisää liikkuvuutta, ja muutenkin olo oli ketterämpi. Nyt mulla on 2 viikkoa kieltoa saunomisesta, joten myös bikram jooga on pannassa pari viikkoa, mutta heti tämän jälkeen menen kyllä uudestaan tunnille 🙂

bikram-yoga-Bi

Kuva täältä http://www.bikramhotyogavabeach.com/authentic-method/

Käy tutustumassa Bikram joogaan täältä, sekä tässä ohjaajan Tanelin Facebook sivut. 

Tosiaan tuo 2 viikon kielto johtuu siitä, että päätin ottaa uudestaan viime kesänä umpeen menneen napakorun. Mietin pitkään, onko napakorun laitto näin kolmekymppisenä ihan hölmöä, mutta mun napa, mun maha, ja mä tykkään :p Otin napakorun aikoinaan ollessani 16-vuotias, ja tällöin se on tehty renkaalla, joten reikä on laitettu aika lähelle napaa. Tämä on  itseäni häirinnyt hieman, koska banaanikorut ovat ”uponneet” navan sisään, eikä ole jääneet näkyviin miten pitäisi.

IMG_3422

Viime keväänä kisadieetillä Biosignaturemittauksessa minulle kerrottiin, että napakoru saattaa kerätä vatsanseudulle rasvaa, joten päätin sitten ottaa korun testimielessä pois. Kesällä sitten välillä pidin sitä ja välillä en, ja lopulta taisin tehdä päätöksen että luovun siitä, vai menikö se vaan umpeen, en enää muista =D Mutta nyt olen haikaillut sen perään jo jonkin aikaa, koska napani näyttää mielestäni hassulta sitä ilman, ja eilen kävin sitten rei’ittämässä napani uudestaan, tällä kertaa eri kohdasta, eli ylempää. Aikaisempi reikä näkyy, mutta jos vaihdan tapiksi isomman pallon, se voisi jäljen peittää. Mutta nyt siis pitää napaa hieman varoa, treenaamaan toki pääsen, mutta varsinaista hikijumppaa on hyvä välttää hetki. Kyllä mä tänään kävin jo salilla pumppailemassa jalkoja, ja ihan hyvin pystyin perusliikkeet tekemään 🙂

Tällä viikolla meillä on päivätyöpaikassani vieraillut muutamakin erilainen karvainen kaveri, maanantaina ihana bokseripentu Buddy, ja tänään sitten villakoira Lili ja Dandidintinmontin terrieri Elmo <3 Tykkään koirista ihan hirveesti, ja jos mulla olisi vaan aikaa, haluaisin myös itselleni koiran. Ehkä joku kaunis päivä vielä oman koiran saan =)

IMG_3372 IMG_3384 IMG_3458 IMG_3462

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt päästään tuotepakettiarvontaan, eli mulla olisi kaksi Four Reasons tuotepakettia vailla omistajaa. Haluaisin kuulla teiltä lukijoilta, mitä teillä on pääsiäiseksi suunnitelmia, oletteko tekemässä jotain erikoisia ruokia, tai oletteko kenties lähdössä lomalle, vai otatteko vaan iisisti kotosalla ja nautitte pyhistä? Kommentoijien kesken arvotaan siis kaksi erilaista tuotepakettia, toinen sisältää 2 tuotetta ja toinen 3 tuotetta.

IMG_3449 IMG_3450Ihania ja aurinkoisia pääsiäispyhiä toivotellen, 

Nanskuli <3